CD&V Herent verwelkomt Michel Claeys


woensdag, 19 juli, 2017

Na zijn uitstap uit Groen vorig jaar, kiest Michel Claeys voor CD&V Herent. Claeys wil verder blijven werken aan een warme gemeente, over partijgrenzen heen. CD&V Herent verwelkomt Michel Claeys, die als raadslid in de Gemeenteraad en het OCMW en als lid van het Vast Bureau van het OCMW de meerderheid verder versterkt.

“Ik heb altijd politiek gedaan in de overtuiging dat het anders kan en moet, vandaar ook mijn eerste keuze voor Groen”, zo zegt Michel Claeys. “Maar ik wil ook met links en met rechts tot gedragen besluiten kunnen komen. Het belang van de inwoners van onze gemeente moet altijd voorop staan en daarvoor moet je kunnen samenwerken.”

Dat maakt de keuze voor CD&V ook meteen duidelijk. “CD&V is een partij voor iedereen, zowel nationaal als bij ons in Herent. Je merkt bijvoorbeeld heel sterk dat jeugdstandpunten er geen loos begrip zijn en dat jongeren hun stempel kunnen drukken. Jongeren begrijpen dat het anders moet en doen constructieve voorstellen in plaats zich te beperken tot afbraakpolitiek”, legt Claeys uit. “Tegelijk is er plaats voor ouderen én voor ondernemers. Dat laatste is voor mezelf als zelfstandige ook belangrijk en miste ik in het verleden soms.”

Michel Claeys wil absoluut niet natrappen naar Groen en zeker niet naar de lokale afdeling. “Ik heb er veel kunnen doen en hou er mooie vriendschappen aan over”, zegt hij. “Sommige idealen geef ik ook niet op. Zo geloof ik nog steeds in de kracht van lokale bewegingen en buurten. Maar ze moeten wel gedragen zijn door een bestuur, lokaal en hogerhand, anders sterven zelfs de best bedoelende werkingen”.

Tot slot beklemtoont Michel Claeys dat de keuze voor CD&V ook een keuze voor een eigentijdse invulling van de ‘C’ inhoudt. “Dat is belangrijk voor mij, het is zeker geen loze letter. Aan die ‘C’ hangt een rijk verleden en een mooie toekomst. Ze staat garant voor tolerantie en maakt CD&V het enige alternatief voor een samenleving waar samenwonen met nieuwe culturen geen loos begrip is, maar waar eigen geloof en kunnen niet worden verloochend”, zo besluit Claeys

Michel Claeys blijft raadslid in de Gemeenteraad en in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW-raad). Hij blijft ook lid van het Vast Bureau van het OCMW. Daardoor heeft CD&V Herent nu zes zetels in de Gemeenteraad (vier raadsleden en twee schepenen) en drie in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn (twee raadsleden en de voorzitter/schepen).

N-VA blijft de grootste partij met acht zetels. Groen verliest een zetel in de Gemeenteraad en heeft, net als sp.a, vier zetels. In de Raad voor Maatschappelijk Welzijn verliest Groen haar tweede zetel.