Nieuw speellandschap aan Henkelsite wordt ontmoetingsplek voor jong en oud


donderdag, 21 december, 2017
Nieuw speellandschap aan Henkelsite wordt ontmoetingsplek voor jong en oud

De aanleg van een speellandschap aan de Henkel-site is definitief goedgekeurd. De werken starten snel: in januari 2018 start de Duitse aannemer Krambamboul, die gespecialiseerd is dergelijke architecturale speellandschappen, met de aanleg. Opvallend: het speellandschap werd vormgegeven door en met buurtbewoners van de nabijgelegen residenties.

"Dit project is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen de gemeente en de buurt", zegt schepen van jeugd en speelpleinwerking Maarten Forceville (CD&V). "We wilden niet zomaar een nieuw speelveld ontwikkelen. Op het nieuwe trefpunt zullen jongeren volop kunnen glijden en schommelen. Maar ook spelen op heuvels, ravotten rond bomen of klimmen op een klimparcours. Terwijl kunnen de ouderen genieten van de petanquebaan en zitbanken. En wie wil kan er zelfs picknicken aan de picknicktafel."

"Op de vraag naar samenwerking van de gemeente hebben wij onmiddellijk enthousiast gereageerd", vertelt Kenneth Vyncke, voorzitter van de Raad van Mede-eigendom van Residentie Park 51 – Zone A. "Vrij snel kwamen we op het idee om een echt trefpunt te creëren, waar jong en oud elkaar ontmoeten en samen kunnen vertoeven. Op de Henkelsite en in de buurt wonen niet alleen veel jonge gezinnen, maar ook veel enthousiaste senioren. Daarbij konden we rekenen op de deskundige hulp van enkele Henkelbewoners. Zij hebben alles, van concepten tot plannen, uitgewerkt. De gemeente zorgde voor de financiering en de aanbesteding, waardoor het budget volledig kon worden gebruikt voor het speellandschap zelf. Wij zijn dan ook bijzonder fier en kijken volop uit naar 2018."