Programma lokale verkiezingen 2018

Voor de lokale verkiezingen in 2018 maakten we met CD&V Herent een grondige oefening. We trokken op pad en bevroegen tijdens onze huisbezoeken de inwoners van Veltem, Beisem, Winksele, Delle en Herent. Verschillende verenigingen uit het Herentse middenveld stuurden ons hun memoranda op en we brachten verschillende avonden door met vrijwilligers uit verschillende organisaties om samen na te denken over onze gemeente.

Uit alle info die we bij elkaar sprokkelden, haalden we vier belangrijke thema's gehaald. Deze vormden voor ons de kern van de voorbije verkiezingen én van ons werk tijdens de bestuursperiode. Ze zijn de vier uitdagingen van Herent. En ze blijven onze vier speerpunten voor Herent:

Herent, waar..
… iedereen veilig en fijn kan fietsen.
… iedereen voluit kan spelen en sporten
… iedereen de kansen krijgt die ze verdienen
… iedereen warm en betaalbaar kan wonen

De opdracht die wij voor ons in onze gemeente zien, is heel duidelijk. Wij willen, in verbinding met inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers, werken aan een samenleving van meer WIJ. Aan een gemeente met insluiting in plaats van uitsluiting. Met samenwerking in plaats van tegenwerking. Met inspiratie in plaats van polarisatie.

Onze speerpunten verder verkennen? Dat kan hier!

Het volledige CD&V-programma kan je via deze link doornemen.