Kenneth Vyncke

Voorzitter Gemeenteraad, Gemeenteraadslid

  • Geboortedatum:

    26 november 1981

Hallo, ik ben Kenneth Vyncke, 36 jaar en woon samen met mijn partner op de Henkelsite in Herent. Je vindt me elke werkdag op de F3-fietssnelweg of S2-trein van Leuven naar Brussel.

Professioneel ben ik actief als directeur van de Beleidscel Fiscaliteit op het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Daarvoor werkte ik op de kabinetten van Koen Geens en Kris Peeters. Mijn kabinetspositie was en is nog steeds een droomjob. Dagelijks mogen meehelpen aan het uittekenen en uitwerken van nieuw beleid, dat is voor mij de weg vooruit.

Daarnaast doceer ik btw en tax policy aan de KU Leuven en de Koninklijke Militaire School. Of het nu gaat om een grote groep jonge studenten of om een kleine groep ervaren militairen, altijd geven ze mij veel positieve energie.

In mijn vrije tijd zet ik mij voornamelijk in voor de gemeenschap van onze residentie (voormalige Henkelfabriek). Het leven in en rond ons gebouw zo aangenaam mogelijk maken, dat is wat we samen in onze buurt proberen te realiseren.

Daarnaast ben ik actief bezig met onze lokale CD&V-afdeling en sinds 2019 ook als Gemeenteraadslid. Sinds 2021 ben ik voorzitter van de Gemeenteraad in Herent.

Ik ben dus een bezige bij en kan niet stilzitten. Een gezellige babbel, een actief moment, het maakt mij allemaal niet uit, zolang het maar positief is en vooruit gaat.

De Herentse gemeenteraad keurde een nieuwe buurtpremie voor Herent goed. Opnieuw een pluim op de hoed van CD&V, die het voorstel…

Lees meer

Onze gemeente is financieel gezond. Dat blijkt uit de jaarrekeningen 2018 van de gemeente en het OCMW die de Gemeenteraad op 25…

Lees meer